Välkommen! Är du privatperson eller företag?
Privat

(Inkl. moms)

Företag

(Exkl. moms)

  • Snabb leverans 2-4 dagar
  • Fri frakt över 200 SEK
Växla Nav

Vår historia

Organic Food Bar - vår historia

Organic Food Bar™ varumärket lanserades 1997 i USA. Det var då världens första ekologiska food bar, mellanmål. Vid den här tiden hade livsmedelsbranschen inte ens börjat certifiera ekologiska livsmedel. Men historien började långt tidigare.

Familjen Singh bodde på ögruppen Andaman och Nicobar Islands i Bengaliska Viken. Livet var harmoniskt och matbordet fylldes med vegetabilisk mat och vegankost. Men en dag bestämde sig familjen Singh att flytta till USA. De indiska mattraditionerna följde med i bagaget.

Dr. Jack J. Singh

Familjens son, Jack J., växte upp i Kalifornien. Han var entreprenör. Hans vision var att uppfinna världens första ekologiska, växtbaserade food bar, mellanmål. År av arbete och forskning inom livsmedelsindustrin gav resultat. Det ekologiska och hållbara varumärket Organic Food Bar™ lanserades i Kalifornien 1997 och blev omedelbart en enorm succé.

Idag arbetar hela Dr. Jack J. Singh:s familj i företaget. De reser runt världen och letar efter nya hälsosamma och spännande ingredienser. Organic Food Bar™ produkter utvecklas hela tiden. Produktutvecklingen och produktionen sker i en topmodern, soldriven fabrik i Henderson i delstaten Nevada.

Organic Food Bar™ är idag den mest sålda ekologiska food barsen i världen och är nummer ett i USA och Kanada. Sedan några år tillbaka kan människor i Europa och Sverige också njuta av produkten.